Mikor posztoljunk a közösségi médiában?

Mikor oszd meg a posztjaitad a szociális portálokon belül.

Mikorra  időzítsük marketing anyagaink megjelenését a Twitter, a Facebook az Instagram és az egyéb közösségi felületekre?

Ahogy egy vállalkozó egyre többet foglalkozik a marketinggel és egyre több helyen jeleníti meg az anyagait, előbb utóbb eljut oda, hogy időhiánnyal fog küzdeni. Ilyenkor következik az, hogy optimalizálni kell a marketingtevékenységünket.

Egyre fontosabbá válik, hogy az energia, amit a marketingbe fektetünk, az a lehető leghatékonyabban fejtse ki hatását. Ezért nagyon fontos, hogy a social media felületeire elkészített bejegyzéseink, a lehető legjobb időpontban kerüljenek publikálásra.

Logótervezés

Mikor is vannak az egyes felületeken, ezek a kiemelt időpontok?

Az elemzések külföldön készültek, de  Magyarországon is hasonló helyzet alakulhatott ki.

Mikor posztoljunk Facebook-ra?

A legjobb időpont a Facebook-on a posztolásra, hétköznap reggel 6-8 óra (munka előtt), délután 16-19 óra között (munka után) van. Az ebédidő is jónak tűnik, 13-14 óra között, ilyenkor pihenés képpen sokan felmennek a közösségi portálra. A legerősebb napok a facebook posztolásra a csütörtök, péntek, szombat. Gyenge eredményre számíthatunk vasárnap hiszen ilyenkor meglepően kevesen látogatják az oldalukat. Este 20 óra és reggel 8 közötti időszakra is kevésbé érdemes időzíteni.

Logótervezés

Mikor posztoljunk Instagramra-ra?

Ezt a felületet legfőképpen a fiatalabb korosztály használja. Itt két tökéletes óra is van. Az egyik a 15 és 16 óra között, a másik a 17 és 18 óra közötti időszak. Ilyenkor iskolából, munkából hazautazók, legjobb unaloműző elfoglaltsága böngészni az instagram-ot.

Amennyiben jó eredményeket akarunk elérni, akkor érdemes tartani a reggel 7 és 9 óra között iskola előtti, vagy a 14 és 19 óra közötti posztolási időt.

Instagram-on posztolásra a legjobb a hét első, illetve harmadik és negyedik napja. A legjobb megosztani valókat itt se este 23 és reggel 6 óra között rakjuk fel.

Logótervezés

Mikor posztoljunk Twitter-re?

Az elemzések alapján a tökéletes időpont, amikor a Twitteren a legtöbb reakciót elérhetjük az a délután 13 és 14 óra közé eső időszak. Ez az időpont a cikkben már említett ebédidő, ilyenkor akinek van twitter fiókja a facebook mellett, ide is benéz és használja az oldalt.

Napokat tekintve ezen a platformon a szerdai nap a legerősebb, míg a leggyengébb eredményt itt is a vasárnap hozza.

Ha fontos számunkra az eredményesség, akkor nem este 20 és reggel 9 óra között lőjük el a legfontosabb anyagainkat a Twitter-en, mert ilyenkor várható a legkisebb aktivitás.

Közösségi média menedzselésére érdemes segítséget használni.

Logótervezés

Több eszköz segíthet az időzítésben:

  • A HootSuite lehetővé teszi, hogy automatikus posztolást intézz magadnak a Twitter, a Facebook és a LinkedIn oldalain a követőid elköteleződési mintáinak megfelelően.
  • A Topsy alkalmazása már évek óta elérhető és közösségi hálózatok trendjeiről készít analízist.
  • A SocialFlow valós idejű információkat használ, hogy megértsd a közönséged folytonosan változó érdeklődési köreit, valamint feltérképezi a tartalmaidat.

2019.05.23

Szükségem van egy weblapra

Szükségem van egy logóra

Szükségem van új arculatra

Elérhetőségeim

06 20 409-2735

webgraph.hu@gmail.com

webgraph.hu | 2019