webgraph design

Arculattervezés

Az arculattervezés legfőbb feladata, hogy hogyan érheti el azt, hogy ügyfelei megjegyezzék cégét.

Az arculattervezés legfőbb feladata

Az arculattervezés legfőbb feladata, hogy hogyan érheti el azt, hogy ügyfelei megjegyezzék cégét. Első ránézésre tudni fogják, hogy az Ön szolgáltatása számukra a legmegfelelőbb a piacon.

Az ügyfeleink, partnereink elsőként a cég arculatával találkoznak, névjegyen, interneten, arculat- és reklámhordozókon. A látványnak pedig meg kell ragadnia a partner figyelmét, hogy a céget első pillantásra azonosítani tudja.

Az egyik legfontosabb dolog az azonnali azonosítás

Miért fontos ennyire az azonnali azonosítás?

A válasz egyszerű. Amennyiben a konkurencia hasonló minőségben dolgozik, hasonló profillal, de jobban megjegyezhető arculattal, akkor egyértelműen ő lesz a nyerő. Egy potenciális ügyfél ugyanazon a terepen (pl. interneten, szórólapon) találkozik velünk és a konkurensünkkel, akkor nem biztos, hogy a mi vásárlónk lesz. Hiába jobb a termékünk. Egész egyszerűen a másik cég sokkal profibbnak, megbízhatóbbnak tűnik.

A jó arculatnak komoly értéke van. Az arculat, amely a marketing stratégiánkat tükrözi, a legjobb módszer a lehetséges ügyfeleink megnyerésére, vagy megtartására.

Dinamikus arculatok

Arculat típusok

 

Minimalista arculatok

A jó arculat mindig arra törekszik, hogy minél egyszerűbb és könnyen azonosítható elemből építse fel a vizuális megjelenést. Minél könnyebb azonosítani valamit, annál könnyebb megjegyezni és annál könnyebb elraktározni a memóriában.

Dinamikus arculatok

Néhány éve az arculattervezés világában egy új trend ragadt meg. Ez a dinamikus arculat. A dinamikus arculatok esetében akár végtelen számú különböző, de egységes logóval és arculati elemmel találkozhatunk.

Tipografikus arculatok

Az arculatok egy külön ágát képviselik a kizárólag betűkből álló, tipografikus arculatok. Jellemzője, hogy az arculat nem elsősorban a logóban, hanem az arculati elemekben teljesedik ki.

Minimalista arculatok, tipografikus arculatok.

Elérhetőségeim

06 20 409-2735

webgraph.hu@gmail.com

webgraph.hu | 2019